Gsm
Mobiele telefoons
De telefoonmarkt is een erg bewegelijke markt is de laatste jaren gebleken. De eerste consumenten mobiele telefoons kwamen op de markt ins 1996. De bekendste uit deze lichting is de Nokia 3310. Wat velen niet weten is dat in 1998 de eerste telefoon operationeel was met een trilfunctie. Heden ten dagen wordt deze functie 'normaal' geacht op een mobiele telefoon. De eerste SMS kon pas verstuurd worden in 2003, echter hadden de fabrikanten zelf ook niet gedacht dat men deze functie zo veel zo gebruiken. Tegenwoordig is de SMS markt weer ingehaald door online messanger services zoals Whatsapp. Met de online messanger services functies kunt u berichten sturen over het internet, wanneer u beschikt over wifi of een internet bundel is het een goedkope manier van communiceren.
PDA's veranderen in smartphones
In 2005 kwam de eerste PDA's op de markt, een PDA is een zakcomputer die men kon bedienen met een stylus. De eerste telefoon met touchscreen werd in 2007 op de markt gebracht. Dit zien we nu op haast elke mobiele telefoon. De functies op de PDA's zijn nu samengegaan met mobiele telefoon in een product, namelijk de smartphone. Met een smartphone kun een veel meer dan alleen bellen en smsen, u kunt er ook applicaties mee downloaden. Door apps te downloaden op een smartphone krijgt u meer functies op het toestel, wat er voor zorgt dat u veel meer met de telefoon kan doen, zoals muziek luisteren, laatste nieuws lezen, social media bekijken en vele games spelen. In 2011 bezitten de smartphones meer dan 65% van de telefoonmarkt.
Kies voor een smartphone
Een heel groot deel van de mensen in Nederland beschikt over een smartphones. Er zijn vele verschillende toestellen onder de groep smartphones, van touchscreen modellen tot modellen met een qwerty toestenbord. Lees op Mobilander meer over de verschillende nieuwe toestellen die op de markt zijn gekomen bij de nieuwsberichten op het gsm portaal gsm trends.
Artikelen
Mobiel internet
Internet op je mobiel is tegenwoordig niet meer weg te denken. Wanneer er een storing is, wordt dat dan ook direct massaal gemeld op het web. Zodra we even zonder moeten, merken we pas hoe afhankelijk we eigenlijk zijn van het overal online en bereikbaar zijn. In Nederland gebruiken ruim 9 miljoen mensen WhatsApp. Naast communiceren over het